Hvem er jeg?

Mit navn er Birgitte Kastrup og jeg blev i 1991 uddannet håndarbejdslærer, som det dengang hed. De efterfølgende 7 år vævede jeg hos væverske Hanne Klamer i Sorø, mens jeg sideløbende drev Væveværkstedet fra vores landejendom, som både var mit værksted og kunsthåndværkbutik. Det var svært at få økonomi i dette arbejde, og interessen for faget var meget nedadgående på det tidspunkt. Derfor valgt jeg andre veje. De seneste 17 år har mit arbejdsliv været fyldt med ledelse bl.a. som forstander for Produktionsskolen i Næstved og på Kerteminde Højskole, jeg de sidste 12 år har arbejdet som erhvervsleder. Men som årene går bliver det tydeligt, at der er en rød tråd i mit liv; At være skabende har været grundstenen i alt, hvad jeg har lavet.

 

 

Hvorfor vil jeg formidle simpelt håndværk?

For mig er det at strikke helt fantastisk, men der findes også et utal af andre muligheder for at lave håndværk. Min virksomhed hedder Simpelt Håndværk, fordi jeg elsker at starte nye projekter, som er forholdsvis enkle at gå til, og som giver mig genstande, jeg kan bruge i min hverdag eller glæde andre med.

Jeg har altid mindst fem forskellige projekter i gang på samme tid. Det betyder, at jeg arbejder med de projekter, som giver energi og glæde netop den dag eller i den periode. For hvert projekt har “sin charme”, de dage, hvor jeg har en time eller to til rådighed, er det ikke et kompliceret læderarbejde, jeg skal kaste mig ud i. Der tager jeg mit punch needle frem, for det er enkelt og ligetil. Jeg kan godt lide at have håndarbejde til enhver situation. Derfor har jeg også altid strikketøj lige ved hånden. Ofte flere, endda. 

For mig er det vigtigt, at mit håndarbejde altid er en kilde til glæde og inspiration. Selvfølgelig løber jeg også ind i problemer og udfordringer, som er meget frustrerende, men det er en del af processen. Det kick, det giver, når man kommer videre og har løst et problem hedder at komme i flow.

 

// Birgitte Kastrup