Hænderne bag Simpelt Håndværk

Birgitte

Mit navn er Birgitte Kastrup og jeg startede Simpelt Håndværk i 2020.

Jeg blev i 1991 uddannet håndarbejdslærer, som det dengang hed. De efterfølgende 7 år vævede jeg hos væverske Hanne Klamer i Sorø, mens jeg sideløbende drev Væveværkstedet fra vores landejendom, som både var mit værksted og kunsthåndværkbutik.
Interessen for faget var dog meget nedadgående på dette tidspunkt, så det var svært at få til at køre rundt, hvorfor jeg valgte andre veje. Derefter (og 17 år frem) var mit arbejdsliv fyldt med ledelse bl.a. som forstander for Produktionsskolen i Næstved og på Kerteminde Højskole, hvor jeg de sidste 12 år arbejdede som erhvervsleder.
Som årene går blev det dog tydeligt, at der var en rød tråd i mit liv; at være skabende har været grundstenen i alt, hvad jeg har lavet. Så jeg skabte Simpelt Håndværk

 

 // Birgitte Kastrup

 

Karen

Jeg hedder Karen Plesner og jeg er så heldig, at jeg har fået lov til at være en del af Simpelt Håndværk. 

Jeg er meget optaget af de mange egenskaber det at crafte har, og især hvordan håndværk/håndarbejde gør noget godt for vores mentale sundhed. Derfor beskæftiger jeg mig ikke kun med ét håndværk. Faktisk kommer jeg vidt omkring og har gang i ret mange projekter. Jeg er særligt glad for at arbejde med papir, linoleumstryk, symaskinen og så elsker jeg at istandsætte gamle møbler. 

Jeg er uddannet indenfor kommunikation, design og medier, og har de seneste seks år arbejdet som event- og marketingskoordinator og kommunikationsmedarbejder. Den tid er forbi, for jeg har taget hovedspring ud i den selvstændige pool, hvor jeg kan bruge alt min energi på at skabe og inspirere til at skabe.

 

 

// Karen Plesner 

 

Simpelt Håndværk 

Fælles for os begge to er, at vi nyder at kaste os over forskellige slags håndværk. Simpelt Håndværk handler om glæden ved at starte nye projekter, som er forholdsvis enkle at gå til, og som giver os et produkt, vi kan bruge i vores hverdag eller glæde andre med.

Vi har altid mindst fem forskellige projekter i gang på samme tid. For hvis du har gang i en masse projekter i forskellige sværhedsgrader, så kan du altid snuppe det projekt, der lige på dét tidspunkt matcher din motivation og energi, og giver dig en stund, hvor alt andet er lukket ude. Helt fordybet og i flow.

Hvert projekt har “sin charme”. De dage, hvor vi kun har en time eller to til rådighed, er det ikke et kompliceret læderarbejde eller et stort syprojekt, vi skal kaste mig ud i, men derimod noget, der er enkelt og ligetil. Vi har med andre ord et stykke håndarbejde til enhver situation. 

For os er det vigtigt, at vores håndarbejde altid er en kilde til glæde og inspiration. Selvfølgelig løber vi også ind i problemer og udfordringer, som er meget frustrerende, men det er en del af processen. 

Hos Simpelt Håndværk guider vi dig igennem alle processer og sørger for, at du for en stund kan lægge tankerne på hylden og lade hænderne arbejde. 

Velkommen til.