Holder dine medarbejdere fri, når de har fri?

– et medarbejderevent om de sundhedsfremmende effekter ved at skabe

Vi ønsker, at vores medarbejdere brænder for deres arbejde. Vi søger efter medarbejdere, som er omstillingsparate og passionerede, og som i arbejdet finder livskvalitet og meningsfuldhed, så deres virke kan gøre en forskel for organisation, kolleger og kunder.

Men det sker, at medarbejdere brænder ud og får stress – og hvorfor sker det, når jobbet er så fedt? Kan det være, at vi har lagt alt i èn skål? At vores job skal opfylde alle behov og alle interesser. At vores job skal gøre os til et helt menneske. At vi definerer os ud fra vores job. Lidt som da vi mødte den eneste ene og troede, at nu var lykken gjort, og vi behøvede ikke mere i livet.

Jeg tror på, at vi mennesker er alt muligt forskelligt, og ligesom en kæreste ikke kan opfylde alt, kan jobbet heller ikke. Vi må udfolde os på mange forskellige parametre, og det behøver ikke være så kompliceret.

Engang var det ikke et fy-ord at have en hobby, en passion som vi brændte for. Livet var en broget og mangfoldig buket, forskellig fra menneske til menneske, og indeholdt mere end jobbet og træningscentret.

I dag er hverdagen og arbejdslivet strømlinet og effektivt, men hvad gør det ved os? Livet og hverdagen har meget mere at byde på, og vi behøver ikke at skifte arbejde, at blive skilt eller lade være at bevæge os for at trives i hverdagen. Det kan gøres mere enkelt. Det vil jeg gerne sætte spot på: hvordan det influerer på vores mentale og fysiske helbred at lave ting, som vi elsker at lave. Fordi vi simpelthen er så passionerede, at vi ikke kan lade være, og kommer i en tilstand af flow.

På dette kursus bliver I skarpe på, hvor vigtigt det er for livskvaliteten at dyrke sin passion. At det er vigtigt at prioritere også i en travl hverdag. Det kan være at bage, bygge modelfly, være passioneret tomatdyrker eller fordybe sig i vildt kompliceret strikketøj. Jeg brænder for at arbejde med læder og garnrester. Derfor er jeg vild med at formidle dette håndværk videre.

Dagen er et 2–4 timers ’praktisk foredrag’ startende med en lille times oplæg om Craft psykologi, hvorefter vi gør det i praksis. Altså laver noget med hænderne.

I får mulighed for at afprøve læderhåndværket og fx lave kortholder, nøglering, keyhanger og andre små ting. De, der elsker at have garn i hånden, kan lave viklebilleder. Det bliver så flot og er helt enkelt. Alle kan deltage, man behøver ikke at have kreative evner, jeg fører jer trygt igennem. I får fornemmelsen af at bruge hænderne til at lave et færdigt produkt. Og det virker!

Målet er at give dine medarbejdere redskaber og viden om, at det faktisk er godt at lægge arbejdet fra sig for en stund. At man sørger for at putte små stunder ind i en travl hverdag. Noget som man bare glæder sig til at komme hjem og gå i gang med.

Dagen byder på viden, sjov, refleksion, metoder til mindske stress, hygge og samvær med kolleger.

Enten kommer jeg til jer, eller I kan komme til Sorø. Jeg har kursuslokaler til 20-25 personer lige ned til Sorø Sø. Vi kan sammensætte et dagsprogram efter jeres ønske.

Jeg er mangeårig leder både i skoleverdenen og senest i det private erhvervsliv. Nu er jeg håndarbejdslærer - og hvordan og hvorfor jeg er her nu, fortæller jeg mere om på dagen.